​Compromís per Sant Joan premia a Maria Aracil en la XXVII edició del Premi 9 d'octubre

|
Comparte: Logo facebook2

Autora cartel 2015 maria aracil  900x600


El collectiu de Compromis per Sant Joan atorga enguany el Premi 9 d’Octubre 2021 a l'Artista i Ceramista Maria Aracil, pel paper indispensable que exerceix en la cultura, l'artesania local i el patrimoni del nostre poble.


Maria treballa com a artesana des del seu taller a Sant Joan, és ací on dóna forma i color a les seues recognoscibles peces de ceràmica. A més de desenvolupar la seua obra, també es dedica a l'ensenyament i divulgació de les Arts Plàstiques mitjançant el programa cultural del poble, on setmanalment comparteix amb els alumnes els seus coneixements de la tècnica.


El Premi 9 d’Octubre és un acte que se celebra des de fa 27 anys amb l'objectiu de commemorar els valors que considerem imprescindibles per a constituir la identitat, els vincles i les inclinacions d'un País. Amb aquest guardó reconeixem la tasca cívica o professional de persones que han treballat per la conservació i difusió de la cultura del poble valencià i, sobretot, per la seua vertebració social en qualsevol àmbit de la nostra societat.


Maria Aracil ha sigut sempre l'encarregada de crear l'estatueta que es fa lliurament cada any al guardonat, donant el seu senyal d'identitat al premi, d'estil recognoscible. Per a nosaltres és un plaer que enguany siga ella qui reba el trofeu i que forme part de l'honorada llista de premiats on ja es troben Manuel Tejero, La Muixeranga d’Alacant, Màrius Bevià, Daniel Climent, Josep Ponsoda, Isidre Buades, l'Associació Cultural Lloixa, Ràdio-Club Sant Joan-Mutxamel, la SM "La Paz", l'associació Ames de Casa, Isabel Abril o el Club de Pilota Benimagrell, entre molts altres, als quals tenim tanta estima i afecte. Comparte: Logo facebook2

Sin comentarios

Escribe tu comentario
No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.