Oltra anuncia un pla on Sant Joan comptará amb un centre de dia i una residència de majors públics

|
Comparte: Logo facebook2

TERESA PASTOR CONCEJALA COMPROMIS SANT JOAN 2020

En la imatge, la regidora Teresa Pastor.


La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha presentat el Pla d’Infraestructures Socials 2021-2025 per a construir 190 centres públics nous i reformar 57 ja construïts en els pròxims 4 anys al País Valencià. Una aposta per la consolidació de l’Estat del Benestar sense precedents amb una ampliació de places públiques de 6.600 i on se pretén garantir la proximitat d’almenys un centre de dia a 20 minuts i una residència de majors a 30 minuts.


La Consellera, Mónica Oltra, ha resaltat que estem davant una inversió de 561 milions d’euros en consonància amb ell canvi de model econòmic que es proposa des del Botànic, més arrelat al territori i vinculada amb les cures, ja que crearà vora 3.500 llocs de treball directes que no es poden deslocalitzar i que millorarà l’atenció de moltíssimes famílies i persones dependents.


Sant Joan d’Alacant ix ben parada en el repartiment de centres, doncs està prevista la construcció d’un centre de dia i un centre de majors públics. La idea de proposar aquestes infraestructures a la Conselleria va ser presentada per Compromís a l’abril de l’any passat al plenari municipal i sembla que ha quallat.


La formació progressista s’ha mostrat satisfeta perquè la Conselleria d’Igualtat ha incidit en corregir els desequilibris territorials i ha apostat especialment per les inversions en zones com l’Alacantí, la Vega Baja o el Vinalopó, amb una gran deficiència d’este tipus de serveis. 


La portaveu adjunta, Teresa Pastor, ha volgut ressaltar que “darrere les estadístiques oficials hi ha persones que necessiten d’una atenció continuada que no és econòmica, laboral ni psicològicament assumible per a la majoria de famílies, cosa que genera una escletxa econòmica i de gènere, ja que són majoritàriament les dones les que assumim les cures que necessiten les persones afectades”.


Destaquen també que la situació que vivim actualment, derivada de la crisi sanitària mundial generada pel virus COVID-19, fa encara més visible la importància dels serveis públics i, més concretament, dels serveis socials i la seua gestió pública.Comparte: Logo facebook2

Sin comentarios

Escribe tu comentario
No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.