Compromís, C's y PP de Mutxamel acuerdan pedir a Pedro Sánchez poder utilizar el superávit y los remanentes económicos acumulados. PSOE vota en contra y Podemos se abstiene.

|
Comparte: Logo facebook2

Comunicado de Compromís per Mutxamel:

Compromis per mutxamel lluis pastor 1


GM Compromís per Mutxamel: Contxi Martínez Verdú i Lluis Pastor.


La moció finalment va ser presentada, conjuntament amb C’s i el PP que van manifestar la seua voluntat d’adherir-se a dita moció, moció que va ser aprovada en un ple extraordinari. Amb el vot en contra del PSOE i l’abstenció de PODEM.


Ayuntamiento de mutxamel 350x196

Casa consistorial de Mutxamel.Afortunadament el congrés va tombar la proposta del Govern per la qual els ajuntaments havien de cedir els seus estalvis.


Estalvis que alguns ajuntaments tenen perquè el govern del PP, dins la seua política de retallades, va decidir que els ajuntaments no podrien utilitzar els seus estalvis per a fer inversions al seu municipi, mesura que encara està vigent.


El PSOE i Podem en lloc de derogar la Llei de sostenibilitat i racionalització de l’administració local, més coneguda pel nom de llei Montoro, que es va aprovar el 2013, el que pretenia era confiscar els estalvis del municipis, com Mutxamel, que té un romanent de tresoreria de quasi 16 milions d’euros.


El que fa necessari que es derogue dita llei per a poder-los gastar i solucionar els problemes que tenim més a prop.

Lluís Pastor portaveu de Compromís per Mutxamel reclama que els estalvis dels ajuntaments s’han de invertir en reactivar el comerç, en generar indústria de proximitat, en l’atenció social immediata, en el nostre teixit de pimes i autònoms, entre d’altres.


Segons Conxi Martínez els estalvis de l’ajuntament han de gastar-se en el municipi mateix, des del coneixement directe de les situacions personals del nostre veïnat.


A més d’això. El 5 d’agost de 2020, la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, va emetre una resolució publicada al DOGV per la qual es convoquen ajudes als municipis de la Comunitat Valenciana per a potenciar projectes de lluita contra el canvi climàtic per a l’exercici de 2020.


Per això, el grup Compromís ha sollicitat a l’equip de Govern l’adhesió al Pacte d’alcaldies i el desenvolupament del pla d’Acció per el clima i Energies Sostenibles (PACES).


En la seua sollicitud, Lluis Pastor insta a l’Ajuntament a sumar-se al major moviment mundial de ciutats per l’acció local en matèria d’energia i clima, amb la finalitat d’accelerar la descarbonització del territori, i beneficiar-se així de les ajudes per a projectes d’implantació de renovables, eficiència energètica i mobilitat sostenible.


Comunidado de Prensa de Compromís per Mutxamel.Comparte: Logo facebook2

Sin comentarios

Escribe tu comentario
No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.