Compromís proposa la construcció d´un centre de dia o una residencia de tercera edat de gestió pública a Sant Joan

|
Comparte: Logo facebook2

TERESA PASTOR CONCEJALA COMPROMIS SANT JOAN 2020


El Grup Municipal Compromís ha presentat una proposta de cessió d’una parcella inclosa en el Sector “Nou Nazareth”, amb una superfície de 3.501,77 m2, a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per a la construcció d’un centre de dia o residència de tercera edat de gestió pública a Sant Joan.


La Conselleria ha impulsat un Pla d’Infraestructures que ha posat al servei de Diputacions, Ajuntaments i altres entitats locals per a la construcció de noves infraestructures i equipaments de serveis socials, al qual ja s’han sumat diversos municipis del País Valencià.


La portaveu adjunta, Teresa Pastor, ha volgut ressaltar que “darrere les estadístiques oficials hi ha persones que necessiten d’una atenció continuada que no és econòmica, laboral ni psicològicament assumible per a la majoria de famílies, cosa que genera una escletxa econòmica i de gènere, ja que són majoritàriament les dones les que assumim les cures que necessiten les persones afectades”.


Segons les dades que recull l’informe que elabora mensualment la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, al País Valencià són més de 90.000 les persones que reben algun tipus de servei o prestació econòmica per tindre la condició de dependència. “L’envelliment de la població és un dels principals problemes de la societat actual i ens aboca a un augment progressiu del nombre de persones dependents”, ha afirmat Teresa Pastor.


Destaquen també que la situació que vivim actualment, derivada de la crisi sanitària mundial generada pel virus COVID-19, fa encara més visible la importància dels serveis públics i, més concretament, dels serveis socials i la seua gestió pública. És per això que esperen que des d’Alcaldia no demoren l’oferiment a la Conselleria i Sant Joan per fi puga comptar amb una infraestructura social de suport a les famílies amb persones dependents o majors.Comparte: Logo facebook2

Sin comentarios

Escribe tu comentario
No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.