​Compromís demana l’elaboració d’un mapa de risc per presència d’amiant a Sant Joan

|
Comparte: Logo facebook2

Teresa dia de mera  y sergio agueitos  compromis 2019 sant joan

Imatge d´arxiu: Sergio Agueitos y Teresa Díaz de Mera regidors de Compromís en l'Ajuntament de Sant Joan


El grup municipal Compromís ha presentat una proposta a l’Ajuntament de Sant Joan perquè s’estudie el risc que pot suposar la presència d’amiant a edificis, aparcaments i conduccions del municipi.


Sant Joan compta amb este material en les teulades d’uralita de diversos magatzems, aparcaments o en conduccions i canonades. A més, en els darrers dies han aparegut problemes relacionats amb la possible exposició a l’amiant, ja que les obres entre els carrers Crist de la Pau i Tomàs Capelo van deixar a l’aire canonades i materials formats per eixe mineral. Diversos veïns i comerciants han denunciat que no se’ls ha comunicat en cap moment el perill al qual estaven exposats al obrir-se les voreres i trencar-se algunes de les canonades i s’ha posat en dubte que les mesures de protecció hagen sigut les adequades.


L’amiant està tristament d’actualitat per l’accident ocorregut fa unes setmanes a la localitat de Zaldibar (Biscaia) en què l’exposició de la població està causant molta preocupació i suposant un risc de salut pública. Este mineral s’utilitzà durant el segle XX en nombroses construccions i està prohibit a Espanya des de l’any 2002. El principal perill de l’amiant es genera quan el material es trenca, ja que s’emitix la substància per l’aire i la seua inhalació pot produïr enfermetats molts greus de l’aparell respiratori com fibrosi o, inclús, càncer.


Per tot açò, Compromís ha demanat informació a l’equip de govern per conèixer si les mesures de protecció d’estes obres han sigut les correctes i intentar corregir possibles errades en actuacions futures. El portaveu del grup, Sergio Agueitos, ha insistit en què “identificar la presència d’amiant al nostre poble ens permetrà conèixer adequadament els riscos i planificar la seua possible retirada sense generar cap problema de salut a la població”.Comparte: Logo facebook2

Sin comentarios

Escribe tu comentario
No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.