Homenatge institucional en Sant Joan a les víctimes de la violència de gènere

|
Comparte: Logo facebook2

HOMENATGE INSTITUCIONAL A LES VÍCTIMES QUE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE S’HA COBRAT AQUEST ANY

Front a les portes de l’Ajuntament de Sant Joan s’ha donat lloc a un senzill i emotiu acte institucional d’homenatge que ha recordat a les dones assassinades, en aquest 2017, víctimes de violència de gènere.

La Regidoria d'Igualtat, amb motiu de la commemoració del 25 de novembre, ha engegat una campanya amb diferents activitats que, de forma majoritària s'han concentrat en aquesta setmana. D'entre elles cal destacar dos actes institucionals, un d'homenatge a les víctimes de violència de gènere a Espanya que hui s'ha celebrat enfront de les portes de l'Ajuntament i un altre de reivindicació i lluita contra la violència de gènere i masclista que es durà a terme demà divendres a les 20 hores a l'Auditori de la Casa de Cultura.


Segons explicava la responsable d'igualtat, Clara Rodríguez "amb aquests actes contribuïm a fer públic el compromís que l'Ajuntament de Sant Joan assumeix i exigeix en la lluita contra la Violència de Gènere i Masclista i, a més així, també s'intenta fer més visible la problemàtica social d'aquesta violència i, en l'acte concret de hui hem tingut l'oportunitat de visibilitzar a les víctimes i homenatjar-les com mereixen, perquè aquestes dones no només són un nombre o una estadística i mereixen ser recordades". Així doncs, després de la presentació, l'alumnat de secundària del municipi ha format part activa en l'homenatge i han estat els encarregats de nomenar a les víctimes d'aquest 2017, mentre els seus noms impresos sobre cartolina violeta s'han anat penjant en les finestres de la façana del consistori. Per tancar el reconeixement, l’Alcalde, Jaime Albero ha llegit la Declaració Institucional aprovada en el ple de la corporació i també ha dedicat unes paraulesa l’alumnat dels centres de secundària del municipi.

D'altra banda, aquesta no ha estat l'única activitat que s'ha dut a terme, prèviament s'ha ofert a l'alumnat un espectacle de dansa a l'Auditori Municipal, dins d'un Projecte d'Art, Societat i Moviment, l'objectiu del qual és reflexionar sobre les relacions socials i la violència de gènere i masclista. "Ha estat un espectacle fantàstic i que arriba al públic jove de forma directa i senzilla. És una manera de conscienciar al nostre alumnat, amb qui hem de seguir treballant, fonamentalment en la prevenció. Per això també hem volgut comptar amb ells en l'acte institucional d'homenatge a les víctimes" apuntava Rodríguez.

Finalment, les activitats previstes per avui dijous conclouen amb una conferència sobre Igualtat de Gènere en la Salut a càrrec de la Catedràtica de Medicina Preventiva de la Universitat d'Alacant, María Teresa Cantero. Tindrà lloc a la Casa de Cultura a les 20 hores. Mentre que, demà a la mateixa hora se celebrarà l'acte institucional contra la violència masclista a l'Auditori.Comparte: Logo facebook2

Sin comentarios

Escribe tu comentario
No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.