Compromís proposa l’obertura del pàrquing de l’Ordana i la peatonalització del carrer Mercat

|

Sergio agueitos compromis

En la imagen, Sergio Agueitos, portavoz de Compromís


Més de deu anys després d’haver-se construït el pàrquing de l’Ordana, Compromís Sant Joan torna a reclamar la seua recuperació i obertura al mateix temps que proposa aprofitar el moment i recuperar els carrers com a espais amables per a les persones.


Sant Joan compta amb un pàrquing subterrani a la plaça de l’Ordana, amb una disponibilitat de quasi 300 places d’estacionament. Obrir aquest pàrquing suposaria la reducció del trànsit i l’estacionament a llocs com el carrer del Mercat, un carrer estret i saturat de vehicles durant les hores de major moviment del dia.


La peatonalització parcial del carrer Mercat en el seu tram entre el carrer La Moleta i l’avinguda La Rambla suposaria una millora en la qualitat de l’aire del nucli urbà de Sant Joan, una activació del comerç de la zona i una oportunitat per a retornar el carrer als vianants, fent-lo més accessible i agradable a l’hora de passejar.


“Si volem un poble amable i acollidor, hem de replantejar-nos la situació actual d’alguns carrers que resulten hostils i angostos. L’obertura del pàrquing de l’Ordana és una solució que, a més, donaria ús a una infraestructura creada fa molts anys i que cap alcalde s’ha interessat en recuperar”, ha declarat el portaveu de Compromís Sant Joan, Sergio Agueitos.


Per tal de reduir la contaminació acumulada en aquesta zona, es proposa establir al carrer Mercat un accés restringit per al seu veïnat, eliminar les places d’estacionament, ampliar voreres i adequar l’espai amb vegetació.

Després de rebre les demandes del veïns, veïnes i comerciants dels carrers que envolten el pàrquing de l’Ordana, des de Compromís es continuaran arreplegant les adhesions a esta proposta.


Per últim, Agueitos afirma que "estenen la mà al govern municipal per a treballar una proposta el més inclusiva possible, sempre amb la visió de recuperar els carrers per a les persones. A més, exigiran que en els propers pressupostos municipals es destinen partides per a materialitzar estes millores tan necessàries"


Sin comentarios

Escribe tu comentario
No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.