Sant Joan declara l’estat d’emergència climàtica

|

SERGIO AGUEITOS COMPROMIS PER SANT JOAN ORDENADOR 2019

En la imagen, Sergio Agueitos, Portavoz de Compromís.


El ple municipal ha aprovat la declaració de l’estat d’emergència climàtica a Sant Joan, una proposta presentada pels grups de Compromís i Podem que va comptar amb el recolzament de tots els grups polítics de l’Ajuntament, a excepció de l’ultradreta.


La declaració exigeix que es prenguen mesures concretes per a detindre les accions que provoquen el canvi climàtic, incidint en la reducció de gasos d’efecte d’hivernacle mitjançant l’autoconsum d’energies renovables; millorant la mobilitat sostenible, creant espais peatonals, fomentant l’ús de la bicicleta; i apostant per una política de residus zero.


A més, gràcies a esta moció, l’Ajuntament s’ha compromés a realitzar un acte institucional amb la participació de tots els grups polítics per al proper 27 de setembre, dia en què centenars de collectius ambientals han convocat una vaga mundial pel clima. També s’animarà als centres educatius a dedicar activitats durant el dia de la vaga per a la reflexió sobre esta situació climàtica.


El portaveu de Podem a l’Ajuntament, Ignacio Ferreiro va incidir en la importància de prendre mesures efectives que impliquen a tota la ciutadania en la protecció del nostre planeta. D’altra banda, el portaveu de Compromís a l’Ajuntament, Sergio Agueitos defensa que “hem d’actuar ja de manera decidida i contundent per frenar el canvi climàtic, per això la declaració de l’estat d’emergència climàtica a Sant Joan crea un precedent que obliga a esta institució a prendre accions valentes abans que arribem a un punt de no retorn”.


IGNACIO FERREIRO PODEMOS SANT JOAN 2019

En la imagen, Ignacio Ferreiro, Portavoz de Podemos. 


Sin comentarios

Escribe tu comentario
No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.