Opinión: Compromís per Sant Joan: "Per un Sant Joan lliure de feixisme"

|


Compromis per sant joan Grup municipal 2018


"Esta moció, a més de donar suport a la resolució del Parlament Europeu que recomana prohibir qualsevol fundació que exalte o glorifique el feixisme, també demana avançar en la regulació sobre memòria democràtica, promoure mesures de reparació a les víctimes del franquisme i illegalitzar aquelles entitats que justifiquen o exalten el colp militar de 1936 i els seus dirigents".  Davant la proliferació de moviments d’extrema dreta que busquen organitzar-se arran tot el país, el grup municipal de Compromís ha presentat una moció "que busca condemnar rotundament el feixisme, el franquisme i totes aquelles manifestacions que atempten contra la democràcia i els drets humans".


"Els discursos intolerants i discriminatoris propers al feixisme que criminalitzen al diferent estan experimentant un resorgiment no només a Europa, sinó també al nostre país. Tot i que son moviments minoritaris, el nostre poble no pot permetre que actituds totalitàries comencen a calar en la societat civil amb total impunitat".


És per aquest motiu que Compromís "anima a totes les forces polítiques a posicionar-se en la defensa d’una democràcia plural, que respecte la diversitat, la convivència, el diàleg, els drets, la llibertat, la justícia, la igualtat i, en definitiva, l’Estat democràtic i social".


"Esta moció, a més de donar suport a la resolució del Parlament Europeu que recomana prohibir qualsevol fundació que exalte o glorifique el feixisme, també demana avançar en la regulació sobre memòria democràtica, promoure mesures de reparació a les víctimes del franquisme i illegalitzar aquelles entitats que justifiquen o exalten el colp militar de 1936 i els seus dirigents".


“Amb aquesta moció volem visibilitzar el compromís que gran part de la nostra societat té amb els valors democràtics. El 9 d’octubre 15.000 persones van rebutjar a València les idees i la violència verbal i física amb què actuen estes formacions d’extrema dreta en una manifestació històrica. A Sant Joan també hem vist com veïns i veïnes s’organitzaven per defensar la democràcia. Estem en un moment crucial per als demòcrates que volem un país de persones lliures front els nostàlgics que només pensen en tornar a un passat de pensament únic on la majoria social callava o era perseguida”, afirma el portaveu adjunt Agueitos.

Sin comentarios

Escribe tu comentario
No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
BANNER 300X300 PICKIN PACK
Pickin Pack San Juan
Restaurante atica 2018 logo (1)
Ática Restaurante
BANNER JOYERIA PATRICIA 300 2018
Joyería Patricia
BANNER REALE SEGUROS AGENCI
Reale Seguros Agencia San Juan de Alicante
BANNER 300 x 300 CERVECERIA AL PLATO VENDRAS
Al Plato Vendrás
BANNER CLINIC MOVIL SAN JUAN REPARACION MOVILES
Clinic Móvil Venta y Reparación de Móviles