Compromís porta al plenari de Sant Joan la reforma de la Llei Electoral Valenciana

|

[caption id="attachment_95492" align="alignleft" width="1280"] En la imatge, Sergio Agueitos, Alba Lledó y Llorenç Román, regidors de Compromís per Sant Joan.[/caption]

Els regidors de Compromís per Sant Joan presenten una moció demanant l’adhesió a la reforma de la Llei Electoral Valenciana. Un document que es troba tramitant-se a les Corts Valencianes i que inclou la rebaixa del llistó electoral al 3%, paritat en les candidatures, primàries, debats i unificar despeses de campanya​.


Esta reforma "és una reivindicació històrica que introduïx la rebaixa del 5% al 3% dels vots vàlids per a donar veu a les minories en l'hemicicle autonòmic o les llistes cremallera, a través de les quals se succeïsquen de forma alterna dones i homes en cada candidatura, una mesura clau per a aconseguir la igualtat efectiva de dones i homes. Així mateix, es planteja que les llistes siguen desbloquejades per a l’elector que vulga mostrar la seua preferència per un nombre limitat de candidats o candidates d’una mateixa candidatura".


D’altra banda, "s’aposta per l’enviament postal centralitzat de paperetes i publicitat electoral, l’establiment d’un debat electoral en horari de màxima audiència en la primera cadena dels mitjans de comunicació de titularitat pública i l'ampliació del dret a participar de les eleccions tant a les persones migrants residents al nostre territori com a les persones majors de 16 anys. A més a més, Compromís defensa un règim d’incompatibilitats que impedirà als regidors, regidores i càrrecs municipals ocupar al mateix temps un escó a les Corts Valencianes".


“Considerem imprescindible l’eliminació de la barrera del 5% dels vots emesos que preveu l’actual Llei Electoral Valenciana, ja que constituïx el principal element distorsionador del nostre sistema electoral. Així i tot, la paritat total, les primàries i les incompatibilitats són apostes per la regeneració democràtica i la igualtat que no podem continuar obviant”, ha explicat Agueitos.

Sin comentarios

Escribe tu comentario
No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Restaurante atica 2018 logo (1)
Ática Restaurante
BANNER 300X300 PICKIN PACK
Pickin Pack San Juan
BANNER 300 x 300 CLINICA DENTAL DOCTORA FUENTE
Clínica Dental Dra Fuente
BANNER 300 x 300 CERVECERIA AL PLATO VENDRAS
Al Plato Vendrás
BANNER JOYERIA PATRICIA 300 2018
Joyería Patricia